Vishandelaren Anne en Tina Wolf gaan met pensioen

Tina en Anne Wolf zullen zaterdag hun laatste visje bakken.

Tina en Anne Wolf zullen zaterdag hun laatste visje bakken. (Foto: Henry Koops)

AA EN HUNZE – Anne en Tina Wolf zullen zaterdag de laatste lekkerbekjes en kibbeling laten spetteren in het vet. Ook de opmerking: Uitje erbij zullen ze na deze dag niet vaak meer laten horen. Na bijna 40 jaar vis verkocht te hebben gaan ze met pensioen. 

Het was voor het echtpaar geen probleem om het zolang vol te houden. ,,Het was mijn passie. Het is een hartstikke mooi beroep. Het werken met mooie vis en het omgaan met mensen. Ik ging nooit met tegenzin naar mijn werk”, zegt Anne Wolf. ,,Ik volgde hem in alles wat hij deed en dat deed ik met veel plezier”, geeft zijn vrouw aan. 

Anne en Tina Wolf stonden met hun kraam op dinsdag in Gasselternijveen, woensdag in Rolde, donderdag in Borger, en vrijdag en zaterdag in Gieten. ,,Ik heb hier in Gieten het hele dorp wel gehad. Ik heb op veel locaties gestonden. Ben in de Schoolstraat begonnen en eindig hier op de Heetkamp. Maar het waren mooie tijden.”

De visverkoper kreeg drie keer peer week verse vis uit Lauwersoog. ,,Het is niet te doen om het allemaal zelf in te kopen. Wel ging ik naar Katwijk als de nieuwe haring er was en naar de haringparty’s, dat waren ook leuke ervaringen.”

De kwaliteitseisen zijn volgens Wolf door de jaren heen wel strenger geworden. De controles van onder meer van de Keuringdienst van Waren werden frequenter. Dat is alleen maar goed. Je moet dus goed blijven opletten.”

Anne Wolf denkt niet in een zwart gaat terecht te komen. ,,Ik heb genoeg hobby’s dus ik ga me niet vervelen. Maar ik ga eerst vier weken nietsdoen. Even genieten.” Zijn vrouw zal hem ook hierin volgen. ,,Maar ik heb ook mijn eigen vermaak. Verder zien we wel wat er op ons pad komt.”

De viskraam werd na zaterdag gesloten. Opvolgers in de familie zijn er niet. Het is ook nog niet bekend wie zijn standplaats gaat innemen aan de Heetkamp in Gieten.

Via De Schakel