Vissers ontspannen bij vijver in het Gorechtpark

HOOGEZAND – De vijver in het Gorechtpark in Hoogezand is geregeld het toneel van oudere vissers die hier ontspanning zoeken. Het gaat om een van de activiteiten van het POSO voor de 50-plussers in Midden-Groningen.

Er werd minder bewogen dan bij fietsen, maar toch is het vissen in de grote vijver van het Gorechtpark in Hoogezand voor de liefhebber minstens zo leuk. Het evenement is daarom al jaren een vast onderdeel van de Zomeractiviteiten die het POSO voor ouderen organiseert. Zo ook vorige week woensdagmiddag, toen opnieuw tussen de dertig en veertig ouderen aan de waterkont hun hengels uitgooiden. 

Regelmatig wat vangen is natuurlijk leuk, maar even belangrijk zijn de onderlinge sociale contacten. Er werd veel gepraat over van alles en nog wat, want het zijn meestal dezelfde mensen die elkaar aan de waterkont weer tegenkomen. 

Op woensdag 4 augustus is de volgende vismiddag in het Gorechtpark en dat is dan voor deze zomer de laatste. Anderen activiteiten waar de 50-plussers in Midden-Groningen aan kunnen deelnemen zijn bijvoorbeeld de scootmobieltocht en fietstochten. Meer informatie staat op poso-middengroningen.nl.

Via De Regiokrant