Voedselbank blij met vers fruit van Hydro

HOOGEZAND – Het bestuur van Voedselbank Midden-Groningen in Hoogezand is blij met de gift van het 50 jaar bestondende aluminiumbedrijf Hydro in Hoogezand. Elke veertien dagen krijgen de klanten van de Voedselbank vier stuks vers fruit mee, en dat een jaar lang.

Zoals eerder gemeld bestaat Hydro Hoogezand 50 jaar. Er werd een jubileumboek uitgegeven ter gelegenheid van het 50-jarig bestonden van de aluminiumfabriek aan de Nijverheidsweg. Hydro wilde dit jubileum niet alleen vieren, maar als betrokken onderneming in de regio wilde het bedrijf dat delen met de inwoners van Hoogezand en omgeving. Omdat de Voedselbank Midden-Groningen had aangegeven een tekort te hebben aan vers fruit voor de voedselpakketten besloot de Hydro-directie – in samenwerking met Van Lier Bedrijfscatering, Peinemann en Lamein-BV – vanaf juli een jaar lang wekelijks vers fruit te leveren aan de Voedselbank.

Tijdens de presentatie van het jubileumboek overhandigde Mark Pieter Alsem, plant manager van Hydro, een cheque aan Annelien de Winter van de Voedselbank. Alsem: ,,Onze medewerkers kunnen elke werkdag rekenen op vers fruit, we willen dit mogelijk maken voor iedereen.”

Stichtingsbestuur-voorzitter van de Voedselbank in Hoogezand Beno Munneke zegt bijzonder blij te zijn met die gift. ,,’s Maandags halen koelauto’s de kratten met fruit en daardoor krijgen alle huishoudens die hier bij de Voedselbank komen, zo’n 420 in totaal, vier stuks vers fruit in hun pakket.” Het is, aldus Munneke, bijzonder mooi, want de zogenaamde coronapot mede mogelijk gemaakt door fondsen – waaruit ook iets extra’s kon worden gedaan – is inmiddels beëindigd. ,,We zijn met deze gift van Hydro in samenwerking met die andere bedrijven dan ook heel erg blij. Dit is geweldig.”

Via De Regiokrant