Voetbalsters Winsum boeken langverwachte overwinning

WINSUM – Na zes competitiewedstrijden op rij niet gewonnen te hebben, hebben de voetbalsters van vv Winsum zaterdag eindelijk weer eens het zoet van de overwinning mogen smaken. De eersteklasser rekende in Hoogeveen af met HZVV: 1-4.

In de openingsfase waren de konsen voor HZVV. De grootste was in de zesde minuut, toen een van de Drentse speelsters alleen voor Winsum-goalie Willisa Scholtens opdook. Via het been van de keepsters leverde de inzet echter niet meer op dan een hoekschop, al viel uit die corner vervolgens alsnog bijna de 1-0.

Hard schot 

Daarna was Winsum bij de les. De Noord-Groningers hadden al diverse prima mogelijkheden onbenut gelaten, toen in de 34e minuut de ban werd gebroken. Uit een vrije trap van Jolien Dijk schoot Chantal Streppel de bezoekers met een hard schot op voorsprong. Kort voor rust werd het ook nog 0-2. Lychenne Dijkstra schoof het leer, na een diepe bal van Indy Balk, onder de Drentse keepster door.

Bovenliggende partij 

Ook na de rust was Winsum de bovenliggende partij en werd de druk op HZVV flink opgevoerd. Nadat de 0-3 van Anouk Sikkema wegens een vermeende overtreding op de keepster werd afgekeurd, was HZVV plots gevaarlijk. Willisa Scholtens slaagde er echter in om een knappe volley over de lat te tikken. Een kwartier voor tijd gooide Winsum het duel in het slot. Jolien Dijk stelde Anouk Sikkema in staat om het doel onder vuur te nemen, waarna de verkeerd geraakte bal op het hoofd van Annie Danhof belandde: zij kopte vervolgens de 0-3 tegen de touwen. 

Afstand 

Na een snelle omschakeling maakte HZVV er even later nog wel 1-3 van, maar het laatste woord was aan Winsum. Na een diepe bal prikte Anouk Sikkema de 1-4 binnen en bezorgde Winsum daarmee een belangrijke overwinning. De Noord-Groningers hebben nu wat afstand genomen van de onderste ploegen in de eerste klasse B.

Via De Ommelander