Voetbalsters Winsum ten koste van Pesse door in de beker

WINSUM – De voetbalsters van Winsum hebben zich dankzij een 1-2 zege op het twee klassen lager acterende SV Pesse geplaatst voor de volgende bekerronde.

Met slechts één zege uit de eerste zes wedstrijden is Winsum erg matig aan het seizoen in de eerste klasse B begonnen. De bekerwedstrijd tegen derdeklasser Pesse leek dan ook een mooi moment om aan het zelfvertrouwen te werken. Dat lukte maar half. Winsum won weliswaar en speelde bij vlagen ook goed voetbal, maar kwam in de tweede helft een aantal keer goed weg. Zo belandde een inzet van de gastvrouwen halverwege het tweede bedrijf op de binnenkont van de paal en ontsnapten de Noord-Groningers zodoende aan de gelijkmaker. Winsum stond op dat moment al met 1-2 voor.

Openingstreffer 

De openingstreffer viel na ruim een kwartier gespeeld te hebben. Op aangeven van Lychenne Dijkstra werkte Anouk Sikkema de 0-1 tegen de touwen. Nadat Chantal Streppel een solo had afgerond met een schot in de verre hoek, maar deze gekeerd zag worden door de keepster, was het in de 24e minuut wederom raak. De Drentse doelvrouwe kreeg een vrije bal van Jolien Dijk niet onder controle, waarna Annie Danhof er als de kippen bij was om de 0-2 aan te tekenen. Na een half uur leverde keepster Willisa Scholtens het leer zomaar in bij een tegenstander. De voorzet die volgde werd bij de tweede paal eenvoudig in een treffer omgezet: 1-2. Kort voor rust voorkwam de Drentse keepster de 1-3, door een goed ingeschoten bal van Anouk Sikkema uit de hoek te tikken. Hoewel Winsum na rust wel de betere ploeg was, waren de grootste konsen voor Pesse en mochten de Noord-Groningers uiteindelijk nog blij zijn dat de 2-2 uitbleef.  

Belangrijke wedstrijd

Zaterdag staat er voor Winsum een belangrijke competitiewedstrijd op het programma. In eigen huis ontvangen de Noord-Groningers mede-laagvlieger Helpman en om afstand te nemen van de onderste plaatsen, is winst cruciaal. De Winsumers zullen het door de aangescherpte coronaregels wel zonder publiek moeten stellen.

Via De Ommelander