Vogelvereniging Gieten houdt clubtentoonstelling

GIETEN – Vogelvereniging Gieten organiseert op vrijdag 5 en zaterdag 6 november na twee jaar weer haar jaarlijkse tentoonstelling in de kontine van IJsvereniging Gieten-Bonnen in Gieten. 

Nadat de tentoonstelling vorig jaar niet door kon gaan door corona pakt de vereniging dit jaar de draad weer op en organiseert het voor de 58e keer de jaarlijkse tentoonstelling. ,,In totaal zijn er dit jaar 167 vogels ingeschreven door 14 inzenders, een aantal waar wij na twee vreemde jaren toch wel tevreden mee zijn’’, zegt Pieter Venema. Voor het organiseren van de tentoonstelling had de vereniging onder de noemer ‘Frisse start na corona’ een bijdrage ontvangen van de provincie Drenthe.

Gedurende het weekend werd door de leden een prachtige verscheidenheid aan tropische vogels tentoongesteld, variërend van de bekende konarie en zebravink tot bijzondere tropische vogels en grote en kleine parkieten. ,,Het streven van de leden is om tijdens de tentoonstelling eigen gekweekte vogels van het afgelopen kweekjaar tentoon te stellen. De tentoonstelling werd door vogelliefhebbers wel gezien als het hoogtepunt van het jaar. Juist op dit moment dienen zij hun vogels in topconditie te presenteren.’’ Een deskundig team van keurmeesters zal alle vogels op vrijdag keuren volgens de standaardeisen van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers, waarbij onder meer werd gelet op kleur, formaat, gedrag en conditie. 

De tentoonstelling is gratis te bezoeken op vrijdag 5 november van 20.00 tot 22:00 uur en op zaterdag 6 november van 10.00 tot 16.00 uur. Tijdens de openingstijden zijn continu leden aanwezig die vragen over het houden en kweken van vogels kunnen beantwoorden.

Via De Schakel