Voorleeshalfuurtjes bij Groninger bibliotheken

NOORD-GRONINGEN – De Groningse bibliotheken lezen in deze coronatijd wekelijks voor via Facebook Live. Tijdens het BoekStart Voorleeshalfuurtje kunnen kinderen genieten van de mooiste prentenboeken.

Woensdag 5 en 12 mei lezen bibliotheekmedewerkers vanaf 10.00 uur weer voor uit nieuwe verhalen. Woensdag 5 mei werd voorgelezen uit Buurman Brombeer van Ciara Flood. Beer woont alleen, ver van de bewoonde wereld en dat bevalt hem uitstekend. Hij is dan ook absoluut niet blij als hij buren krijgt.

De Leeuw in de muis

Woensdag 12 mei staat het boek De leeuw in de muis van Rachel Bright centraal. Een klein muisje voelt zich door zijn formaat niet gezien en onbegrepen en kijkt (letterlijk) enorm op tegen de leeuw, die met zijn luide gebrul door iedereen gehoord werd. Het muisje besluit, ondanks zijn angst, in de leer te gaan bij de leeuw. Maar als hij eenmaal neus-aan-neus staat met het machtigste roofdier op aarde, blijkt dat er in die stoere leeuw ook een bang muisje verstopt zit…

De voorleesactiviteiten richten zich speciaal op peuters en kleuters. Meekijken en -luisteren kon via facebook.com/groningsebibliotheken.

Via De Ommelander

Reizen Laos