Voorleeshalfuurtjes bij Groningse bibliotheken

STADSKANAAL – De Groningse bibliotheken lezen wekelijks voor via Facebook Live. Kom je ook luisteren naar een nieuw verhaal? 

Tijdens het BoekStart Voorleeshalfuurtje kunnen de kinderen genieten van de mooiste prentenboeken. Op woensdag 5 en 12 mei lezen Tinette en Ietje voor uit een nieuw verhaal. 

Buurman Brombeer
Op woensdag 5 mei leest Ietje voor uit Buurman Brombeer van Ciara Flood. Beer woont alleen, ver van de bewoonde wereld en dat bevalt hem uitstekend. Hij is dan ook absoluut niet blij als hij buren krijgt!

De leeuw in de muis
Op woensdag 12 mei leest Tinette voor uit De leeuw in de muis van Rachel Bright. Een klein muisje voelt zich door zijn formaat niet gezien en onbegrepen en kijkt (letterlijk) enorm op tegen de leeuw, die met zijn luide gebrul door iedereen gehoord werd. Het muisje besluit, ondanks zijn angst, in de leer te gaan bij de leeuw. Maar als hij eenmaal neus-aan-neus staat met het machtigste roofdier op aarde, blijkt dat er in die stoere leeuw ook een bang muisje verstopt zit.  

Beide online voorleesactiviteiten, die zich speciaal richten op peuters en kleuters, beginnen om 10.00 uur en worden uitgezonden via facebook.com/groningsebibliotheken.

Via De Nieuwsbode

Reizen Laos