Voormalige Rabobank in Hoogezand gaat onder de virtuele hamer

HOOGEZAND – Het voormalige Rabobankgebouw aan de Kerkstraat in Hoogezand gaat op 11 november onder de hamer tijdens een online veiling. In juni had Rabobank al besloten om het kontoorpand te sluiten. Nu zet de bank het gebouw in de verkoop.

Het voormalige bankgebouw had een totale oppervlakte van 546 vierkonte meter. Boven de kontoorruimte bevinden zich appartementen, ernaast zijn dienstverlenende bedrijven en detailhandel gevestigd. Bij de locatie horen twaalf parkeerplaatsen. 

Volgens veilingsite BVA Auctions werd het pand in de huidige staat verkocht. De aanwezige geldautomaten en geldstortautomaten zullen ná de veiling maar vóór de levering verwijderd worden. Klanten in Hoogezand die naar een kontoor van de Rabobank willen kunnen naar de stad Groningen (Griffeweg) of naar Veendam (Museumplein). De dichtstbijzijnde pinautomaat ligt 400 meter verderop en betreft de Geldmaat in winkelcentrum De Hooge Meeren.

De online veiling vindt plaats op donderdag 11 november vanaf 13.30 uur. Potentiële kopers kunnen ook een onderhandse bieding uitbrengen bij de notaris. Alle informatie over de veiling van het bankgebouw is te vinden op www.bva-auctions.com. Op vrijdag 5 november tussen 11.00 en 13.00 uur is het mogelijk het object te bezichtigen. Dat kon alleen op afspraak.

Nu banken in hoog tempo hun aantal filialen terugschroeven, komen veel bankgebouwen leeg te stonden. Ze worden omgebouwd tot woningen, winkels of zorginstellingen. Rabobank Nederland is één van de banken die de voormalige kontoren transparant aanbieden aan de markt. Het houden van online veilingen biedt iedere geïnteresseerde een eerlijke kons om het object te kopen. Tevens geeft het tijd genoeg om na te denken over de nieuwe bestemming van het gebouw. Het resultaat: niemand werd voorgetrokken, de transparantie neemt enorm toe, en de bank ontloopt daardoor scheve gezichten.

Via De Regiokrant