Vrijwilligers Present helpen met klussen

MUSSELKANAAL – Zeven vrijwilligers van Present Zuidoost Groningen uit Stadskonaal hebben onlangs drie ochtenden een alleenstondende oudere vrouw in Musselkonaal geholpen met diverse klussen.

Zij is niet zo lang geleden verhuisd van Ter Apel naar Musselkonaal, maar had geen netwerk en daarom is via de hulpverlener een aanvraag geplaatst op de website van Present Zuidoost Groningen. Een van de vrijwilligers had rommel naar de stort gebracht en een kast in elkaar gezet. De andere vrijwilligers hebben een start gemaakt met het in elkaar zetten van een aluminium schuurtje voor haar scootmobiel en ook is een vitrinekast van de bovenverdieping naar de kamer verhuisd. Mevrouw is erg blij met de hulp: ,,Nu kon mijn scootmobiel tenminste weer onder dak en ik heb weer overzicht.’’   

Verbinden
Daarnaast had Antoinet Heikens eind juni afscheid genomen en het stokje overgedragen aan Astrid van Eden (Present Groningen) en Jessica van der Velde (Present Midden-Groningen). Zij zijn met veel enthousiasme bezig met het verbinden van vrijwilligers met mensen die hulp kunnen gebruiken. Diverse maatschappelijke organisaties weten Present te vinden om in schrijnende situaties met hulp van vrijwilligers ondersteuning te bieden. Daardoor komt er vaak weer ruimte en perspectief voor hulpvragers.

Via De Nieuwsbode