Vrijwilligers Rode Kruis collecteren in Schildwolde

SCHILDWOLDE – Het Rode Kruis houdt deze week een landelijke collecte. Ook in de provincie Groningen werd geld opgehaald. Dit jaar in verband met de coronacrisis niet van deur tot deur, maar via een digitale collectebus en op een aantal fysieke plekken. Op woensdag 16 juni collecteren vrijwilligers van het Rode Kruis bij diverse winkelcentra in de provincie, waaronder in Schildwolde.

,,Met donaties kunnen we doen waar het beste in zijn: de meest kwetsbare mensen helpen. Denk hierbij aan voedselhulp of het ondersteunen van zorginstellingen. Het geld dat we ophalen tijdens de collecteweek werd in de regio gebruikt”, aldus Marchien Hut van het Rode Kruis Groningen. ,,Vorige week zijn de digitale collectebussen al geopend. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel er al werd gedoneerd.”

Online doneren kon via de digitale collectebus op de website. En op woensdag 16 juni stonden vrijwilligers van het Rode Kruis klaar in een aantal winkelcentra, waaronder die in Schildwolde. Donaties komen geheel ten goede van het Rode Kruis in de regio Groningen. Zo steunen mensen elkaar en kon het Rode Kruis de meest kwetsbaren nog beter te helpen.

Juist in deze crisistijd is het Rode Kruis hard nodig. Het afgelopen jaar waren de hulpverleners onderdeel van de grootste hulpoperatie van het Rode Kruis sinds de watersnoodramp. Zo werd er geholpen met handen in de zorg, verspreiding van voedselpakketten of simpelweg een luisterend oor. Ook vervoerden vrijwilligers kwetsbaren van en naar een vaccinatielocatie en werd er geholpen bij de opvang van daklozen. Het Rode Kruis is dáár waar het nodig is.

Via De Regiokrant

Reizen Laos