VV Gasselternijveen doet gooi naar eerste vier

GASSELTERNIJVEEN – Trainer Robert Oosting begint aan zijn derde seizoen bij Vv Gasselternijveen. Hij volgde Geert Katoen op en startte in het seizoen dat werd afgebroken door corona. De ploeg stond toen zevende. Het afgelopen seizoen werd na een overwinning en een nederlaag afgebroken. ,,We hebben in voorbereiding op het nieuwe seizoen veel getraind en zijn lekker bezig geweest”, aldus de oefenmeester.

Robert Oosting beschikt over een selectie van 20 man. ,,Er is niet veel veranderd. Er zijn drie jongens van 19 jaar doorgebroken en er zijn twee spelers van Rolder Boys overgekomen, die in Gasselternijveen zijn komen wonen. Vier jongens, die in de stad Groningen wonen, zijn weggegaan. De kwaliteit van de selectie is op hetzelfde niveau gebleven.”

Een tegenvaller voor de trainer uit Stadskonaal is dat zes spelers in de oefenwedstrijden tegen blessures zijn aangelopen. ,,Bijna allemaal knie- en enkelblessures en een speler is uitgevallen met een hamstringblessure. Ik hoor het meer om mij heen dat spelers problemen hebben met enkel- en kniebanden. Het is waarschijnlijk een gevolg van het ontbreken van wedstrijdritme”, aldus Oosting die geen risico neemt en zijn geblesseerde spelers spaarde tijdens het bekertoernooi. ,,Ik hoop bij de start van de competitie er in ieder geval drie terug te hebben.”

De trainer wil met zijn team een gooi doen naar een plaatsje bij de eerste vier. ,,We zijn helaas ingedeeld in Drentse klasse, die is een stuk pittiger dan de Groningse klasse. Titan en Sleen zijn voor mij de favorieten voor de titel. Daarachter komen Schoonebeek, KSC en wij voor een mooie klassering. We hebben in de oefensessie van tweedeklassers Annen en WKE ’16 slechts met een doelpunt verschil verloren. We hebben dus wel wat in onze mars. Het zal mooi zijn als we onze inzet met een plekje in de nacompetitie kunnen belonen.” 

Oosting vindt dat zijn ploeg verdedigend goed staat. ,,Het manco is dat we geen echte spits hebben. Er worden daarom veel konsen gemist. Maar als het benutten van konsen eenmaal gaat lopen, kon het een mooi seizoen worden.”

Selectie
Kevin Koops, Timon de Heij, Artor Polloshka, Bo Poppinga, Niek Poppinga, Brandon Meems, Rodney Romney, Henri Kunst, Jaron Eelsing, Jasper Kuiper, Joep Meertens, Maarten Hommes, Thijmen Hommes, Menas Sihasale, Rick Hatzmann, Siem Salomons, Joep Salomons, Tristan Salomons, Wessel Koomans en Yordi Saman.

Via De Schakel