VV Gieten wil historie schrijven

De selectie van Gieten 1.

De selectie van Gieten 1. (Eigen foto)

GIETEN – VV Gieten aast al een tijdje op promotie naar de 2e klasse. De club zal hiermee geschiedenis schrijven, want VV Gieten, opgericht in 1925, speelde in het bijna 100-jarig bestonden nog nooit zo hoog. Toch is de club uit een dorp als Gieten volgens trainer Rolf Veneboer het aan zijn stand verplicht om Tweede klasse te spelen. 

Rolf Veneboer begint samen met assistent Wim Vos aan zijn vierde seizoen bij Gieten. In het eerste seizoen eindigde hij als vijfde. ,,We stonden in het eerste coronaseizoen na 14 wedstrijden tweede. We liepen toen promotie mis aan de groene tafel. Peize kreeg de voorkeur. Ook vorig seizoen stonden we na vier wedstrijden tweede. De doelstelling is niet veranderd. We willen promoveren”, aldus Veneboer. ,,Gieten is met bijna 600 leden de grootste vereniging in de regio. We hebben meer leden dan de tweedeklassers Annen en Rolder Boys, dus daar horen wij ook.” De Roldenaar moet beamen dat bijvoorbeeld de club uit zijn woonplaats de boel organisatorisch beter voor elkaar had. Daar werd in Gieten ook aan gewerkt en de nieuwe kontine kon daaraan bijdragen. ,,Ik ga daar niet over. Ik ben van de corners en de vrije trappen. Voetbaltechnisch is de club erop vooruitgegaan. We hebben binnen de coronaregels zoveel mogelijk getraind. In de selectie is niets veranderd. Wel is er aansluiting vanuit de jeugd. Het tweede elftal is sterker geworden en speelt Reserve Eerste klasse. Toen ik kwam was er een selectie van 16 man en stonden er tien op de training. Nu kon ik werken met een groep van 36 spelers. In de basis hebben we het dus goed voor elkaar.”

Veneboer ziet Twedo en HOC als de grootste concurrenten in de promotiestrijd. ,,Na dit seizoen komt een einde aan de samenwerking Gieten en Veneboer/Vos. Het zal mooi zijn om met promotie af te sluiten. Ik zeg niet dat ik stop, maar ik loop tegen de 70 en zit al 51 jaar in het voetbal. Dus het kon mijn laatste kunstje worden.”

Selectie
Bas Alting, Jesper Dijkstra, David Modderman, Jort de Jong, Florian van der Heijde, Jarno Hoiting, Elmar Naber, Marnix Kruize, Lars Joel, Jorn Kremers, Jacco Martens, Stan Reugebrink, Thorsten Schuiling, Hidde van der Weide, Jeffrey Tappel, Frank Posthumus, Patrick Veldman, Roy Pijpker, Arno Dijkstra, Marten de Groot, Lex Meertens, Max Kamminga, Koen Meertens, Bas van der Ven, Jur Mulder, Mees ten Brinke, Getu Riensema, Rick Pijpker, Jort Jongejan, Tim Rijnberg en Gijs Hollander.

Via De Schakel