VVN en drankensector gaan door met Bob-campagne

NOORD-GRONINGEN – Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de drankensector gaan door met de Bob-campagne. Dat is eerder deze week afgesproken.

Bob oftewel ‘Bewust onbeschonken bestuurder’ is een succes. Volgens VVN en de drankensector levert de actie een duidelijke bijdrage aan het streven alcohol in het verkeer uit te bannen. Daarom is besloten nog eens vier jaar door te gaan met de gezamenlijke campagne.

Vergeleken met 15 jaar geleden is het aantal automobilisten dat met te veel drank op achter het stuur zit, meer dan gehalveerd. Sinds de start van de Bob-Campagne in 2001 is er tot 2017 een voortdurende daling van het aantal alcoholincidenten geweest. Bij de laatste meting in 2019 is er echter weer een lichte stijging te zien. VVN en de drankenbranche zien dit als een aanmoediging om de samenwerking voort te zetten.

De boodschap van de Bob-campagne is duidelijk: spreek vooraf af wie er niet drinkt en dus nuchter terugrijdt naar huis, zodat iedereen veilig thuiskomt. Nederland is in 2001 begonnen met de campagne onder de slogan ‘Bob jij of Bob ik?’ Tot 2014 stond het maken en naleven van een Bob-afspraak centraal. In de campagne van 2015 is het Bob-concept verbreed naar alle bestuurders. De campagne draait erom dat men zich kenbaar maakt als Bob. De slogan luidt dan ook ‘Ben je Bob, zeg het hardop!’. De Bob-aanpak is inmiddels een sociale norm. Rijden met een slok op kon echt niet meer en tussen vrienden een glaasje fris drinken in het favoriete café werd positief opgevat.

Via De Ommelander

Reizen Laos