Waardige afsluiting concertseizoen Hemonybeiaard Middelstum

MIDDELSTUM – Het concertseizoen van het Hemonybeiaard in Middelstum is zondag op waardige wijze afgesloten.

Zoals de gebroeders Hemony in de 17e eeuw naar Nederland trokken om hier een beter werkklimaat aan te treffen, zo is ook Malgosia Fiebig vanuit Polen naar Nederland geëmigreerd om hier een nieuw bestonden als beiaardier op te bouwen. Dat dit een goede stap is geweest, bewees zij zondag in Middelstum.

Fiebig is beiaardier van de gemeente Utrecht en speelt daar in de Domtoren op misschien wel de voornaamste beiaard van Nederland. Ze begon met muziek van een van haar voorgangers, Jonkheer Jacob van Eyck, en zette daarmee direct de toon voor een uur muziek van zeer hoog niveau. Zeer trefzeker en doelgericht wist ze de kleine Middelstummer beiaard volledig naar haar hand te zetten. Ze koos voor de meerstemmige bewerkingen van Arie Abbenes en dat pakte goed uit. Stuwend en met veel gevoel voor richting pakte ze het programma aan. Populaire muziek van Jacques Brel, Elvis Presley en Michel Legrand, afgewisseld met Haydn, Mozart en John Dowland, het publiek genoot met volle teugen. 

De Commissie Hemonybeiaard Middelstum kijkt met dankbaarheid terug op een zeer geslaagd seizoen met vier topvrouwen die allen onder grote belangstelling mochten concerteren.

Via De Ommelander