Waddenfonds steekt geld in station Delfzijl

DELFZIJL – Het Waddenfonds steekt 130.000 euro in drie projecten die de lokale gemeenschap en de leefbaarheid ervan versterken. Een daarvan is in Delfzijl. 

Een sociale ontmoetingsplek met een relaxte huiskamersfeer in het station van Delfzijl. Dat is het doel van Sport4connect met het horecabedrijf Brasserie 1884. Bewoners uit de regio k vinden in de brasserie een nieuw ‘thuis’. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen in dit leerwerkbedrijf ervaring opdoen. 

Lokale gerechten

Er worden lokale gerechten en producten gebruikt en verkocht. Dit project draagt bij aan de versterking van de sociaaleconomische duurzaamheid en leefbaarheid van Delfzijl en omgeving. Omdat diverse lokale organisaties erin samenwerken ontstonden nieuwe netwerken en samenwerkingsverbanden. De totale investering bedraagt 155.000 euro. Het Waddenfonds subsidieert het initiatief met 30.000 euro.

Het is de bedoeling om de brasserie op 8 oktober te openen.

De projecten krijgen geld uit het Budget Lokale Innovaties (BLI) van het Waddenfonds, dat zich richt op de ontwikkeling van kleinschalige, vernieuwende lokale plannen in het Waddengebied. 

Via De Eemslander