Wandelgroepen Midden-Groningen: eerst wandelen, dan aan de koffie

MIDDEN-GRONINGEN – Het is een onstuimige herfstdag, maar toch komen maar liefst vijftien wandelaars voorzien van paraplu of regenjas naar het verzamelpunt. Terwijl de groep in beweging komt voor een uur wandelen houdt de regen op en laat zelfs de zon zich even zien. 

Al ruim drie jaar werd er op verschillende plekken in de gemeente Midden-Groningen gewandeld door vijf verschillende wandelgroepen. Op bijna elke doordeweekse dag is het mogelijk om te wandelen, onder deskundige begeleiding van een buurtsportcoach en samen met buurtgenoten. De wandelgroepen zijn voor iedereen. Van jong tot oud en ook voor mensen met een rollator. Het sociale aspect speelt een belangrijke rol bij de wandelgroepen. Op een ongedwongen en gezellige manier maakt men contact met buurt- of dorpsgenoten. De wandelingen duren een uur en iedereen kon gratis deelnemen. Na afloop kunnen deelnemers een kopje koffie of thee drinken in een nabijgelegen dorpshuis of wijkcentrum.

,,Ik heb nog nooit zo veel sociale contacten opgedaan als sinds ik bij de wandelgroep loop”, aldus één van de wandelaars. ,,Daarnaast is wandelen gezonder dan je denkt. Het houdt je fit, gezond en niet te vergeten: je krijgt er een goed humeur van.”

De wandelgroepen zijn in Hoogezand (elke maandag om 10.00 uur vanaf het Woldwijckcentrum), Slochteren (elke dinsdag om 13.00 uur vanaf ‘t Olderloug), Kolham (elke woensdag om 10.00 uur vanaf dorpshuis ‘t Mainschoar), Siddeburen (elke donderdag om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij de tennisbanen) en Harkstede (elke donderdag om 13.00 uur vanaf de huisartsenpraktijk). Voor meer informatie over de wandelgroepen kon men contact opnemen met buurtsportcoach Lonneke Jansen: 06-26975364 of l.jansen@hvdsg.nl.

Via De Regiokrant