Wandeling voor mensen met een verlies in Schildwolde

SCHILDWOLDE – Het overlijden van een dierbare is één van de ingrijpendste gebeurtenissen in een mensenleven. Rouwen is hard werken en kost meestal veel energie. Wandelen in de natuur geeft rust en vermindert stress. De natuur helpt om te ontspannen en geeft energie. Dat is de reden waarom rouw- en verliesbegeleider Marian Ek en coach Ruth Lievers uit Schildwolde een aantal keren per jaar een wandeling gaan organiseren voor mensen met een verlies. Op zaterdag 13 november staat de eerste gepland.

De bedoeling is dat mensen met een verlies elkaar ontmoeten tijdens de wandeling. Al lopend gaan ze met elkaar in gesprek. Ieder beleeft het rouwproces op zijn of haar eigen manier. Bij de één is de rouw vers, bij de ander jaren oud. Maar wat ze met elkaar gemeen hebben, is de pijn van het verlies. Het kon vertrouwd voelen om contact te maken met mensen in een soortgelijke situatie.

De wandeling op zaterdag 13 november start om 14.00 uur aan de Meenteweg 109 in Schildwolde. Aanmelden kon via info@verliesenverbinding.nl of bij Marian Ek (0598-422613, 06-57773219) of Ruth Lievers (06 55915614). De wandeling duurt ruim een uur en leidt door het mooie natuurgebied ‘t Roegwold. Na afloop van de wandeling is er thee of koffie.

Via De Regiokrant