Wandelnetwerk Borger-Odoorn is klaar en gemeentedekkend

DROUWENERVEEN – Wie een wandeling wil maken via het knooppuntennetwerk, is nu ook in de gemeente Borger-Odoorn aan het goede adres. 

Vanochtend is het wandelnetwerk in Borger-Odoorn officieel geopend. Wethouder Nynke Houwing van Borger-Odoorn, gedeputeerde Henk Brink van de provincie Drenthe en voorzitter Robert Kleine van Recreatieschap Drenthe bevestigden in Drouwenerveen het laatste knooppuntbordje.

In de hele gemeente is het wandelnetwerk nu klaar en daarmee dekkend. Via het netwerk stippelen wandelaars makkelijk zelf hun route uit en ontdekken ze de minder bekende, maar prachtige plekjes in de omgeving. Daardoor is het netwerk niet alleen interessant voor toeristen, maar ook voor de inwoners van de gemeente Borger-Odoorn. Met het wandelnetwerk komt men bovendien langs horeca, attracties, musea en andere bezienswaardigheden.

Nieuwe konsen
,,Het wandelnetwerk is erg belangrijk voor toeristisch Borger-Odoorn. Onze gasten wandelen steeds meer en kunnen nu op maat een route samenstellen. Daarnaast kunnen ondernemers, met name horeca, profijt gaan trekken door routes aan te bieden waarvan ze onderdeel uitmaken’’, aldus wethouder Nynke Houwing. Gedeputeerde Henk Brink vult aan: ,,Het is onze ambitie om het wandelnetwerk in heel Drenthe uit te rollen. Hiermee maken we Drenthe niet alleen nog aantrekkelijker als wandelprovincie, maar creëren we ook nieuwe konsen voor Drentse ondernemers.’’

Het wandelnetwerk in Borger-Odoorn is financieel mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe, de gemeente Borger-Odoorn en Recreatieschap Drenthe.

Wie een wandeling wil maken via het knooppuntennetwerk kon een wandelkaart kopen bij één van de lokale Tourist Info-kontoren of de route online plannen via recreatieschap.nl > plan je wandelroute.

Via De Nieuwsbode