Wandeltocht langs oorlogsgeschiedenis Slochteren

SLOCHTEREN – Ontdek Midden-Groningen organiseert op 11 en 21 augustus een wandeltour door Slochteren. De tocht voert langs plekken die betekenis hebben vanwege de Tweede Wereldoorlog. De wandeling staat onder leiding van Chris Scholtens van Museum 40-45.

Wat gebeurde er in Slochteren allemaal tijdens de Tweede Wereldoorlog? Chris Scholtens vertelt er over aan de hand van originele voorwerpen, documenten en foto’s. Bijvoorbeeld over de overval op het distributiekontoor, aanvallen uit de lucht, vliegtuigcrashes en onderduikers langs de Hoofdweg. Op deze manier werd de geschiedenis weer levend.

Chris Scholtens: ,,Ik verzamel alles wat met de oorlog in Midden-Groningen te maken had. Tijdens de wandeling laat ik ook items uit mijn collectie zien. Zowel kinderen als volwassenen weten wel dingen over de oorlog, maar vaak blijft het bij algemene kennis. Door die spullen en de verhalen merken ze dat de oorlog zich ook heel dichtbij had afgespeeld en dat maakt indruk.”

De wandeling duurt circa 1,5 uur en is geschikt voor jong en oud. Startpunt is het voormalige distributiekontoor aan de Hoofdweg 56 in Slochteren. Halverwege is er een pauze en kon men wat te drinken bestellen. De wandeling gaat over verhard terrein. Het vertrek is op woensdag 11 augustus om 19.00 uur, zaterdag 21 augustus om 10.00 uur. De kosten zijn 4 euro per deelnemer. Parkeren is mogelijk bij de Fraeylemaborg, bij de haven en aan het Padje (P-Geertsemaheerd). Het eindpunt is de kruising bij de Hoofdweg aan het begin van het Slochterdiep, bij de voormalige notaris-woning en vlakbij het parkeerterrein bij de Slochterhaven.

Aanmelden is verplicht. Meer informatie over de wandeling en de aanmelding is te vinden op ontdekmiddengroningen.nl/wandeltour.

Via De Regiokrant