Warffumer dammers verliezen van Friezen die niet compleet zijn

WARFFUM – In de derde ronde van de naItionale damcompetitie had de hoofdmacht van de damvereniging Warffum een ‘vrije’ zaterdag gehad vanwege het oneven aantal teams in de Tweede Klasse A en ontmoette Warffum 2 in het Huiskamercafé DCH Heerenveen 3. Dat was incompleet maar won toch.

Bij aanvang van de wedstrijd bleken de Friese gasten slechts met zeven spelers te zijn afgereisd, zodat de Noord-Groningers met een reglementaire 2-0 voorsprong aan de ontmoeting begonnen: mooi voor de Warffumer ploeg, maar spijtig voor speler Rob van Heukelem die daardoor geen tegenstander ontmoette. Na ruim vier uur spelen bleek echter dat de Friezen hun achtste speler ook niet misten, want ze wisten de wedstrijd toch te winnen met 6-10.
De voorsprong van Warffum ging in de loop van de middag teniet, door een nederlaag van debutant Willem Groeneveld uit Pieterburen. Klaas Tillema zorgde voor een verrassende remise en Hiltjo Haze, een van de spelers die recent de overstap naar Warffum maakte, liet na een enerverend treffen tegen Tabe de Vries ook een gelijkspel registreren. Rudolf Schwab bracht de tussenstand na weer een remise op 5-5.
Vervolgens liet Anko Sterenberg zich in een zeven-om-zeven stelling wegspelen en toen Wim Dirks ook verloor, viel voor het Warffumer gezelschap definitief het doek. Joop van der Heide sloot af met een remise.

Via De Ommelander