Warm welkom in Gasselternijveen

Nieuwe en oude inwoners van Gasselternijveen worden vermaakt.

Nieuwe en oude inwoners van Gasselternijveen worden vermaakt. (Foto: Alien Osnabrugge)

GASSELTERNIJVEEN – Gasselternijveen had zaterdag haar uiterste best gedaan de nieuwe inwoners in het dorp een Warm Welkom te bieden.

Voor de nieuwe inwoners, maar ook voor de inwoners die al wat langer in Gasselternijveen wonen, maar er nog niet toe gekomen waren om het dorp beter te leren kennen, was er in de middag een groots opgezette informatiemarkt in de sportzaal. 30 organisaties/verenigingen hadden de kons waargenomen om zich te presenteren. Het was gezellig druk op de markt en verschillende verenigingen mochten na afloop nieuwe leden verwelkomen.

Het avondprogramma in Mfc De Spil begon met een broodmaaltijd met soep, waaraan ongeveer 75 personen deelnamen. Na de maaltijd verscheen burgemeester Anno Wietze Hiemstra ook nog even om iedereen te verwelkomen. Vervolgens was het de beurt aan de Historische Vereniging en de dorpscoöperatie om meer over de geschiedenis van het dorp en de activiteiten die er plaatsvinden, te vertellen.

Als laatsten verschenen het Nieveenster Boertje, die probeerde de aanwezigen het een en ander in het veenkoloniale Drents duidelijk te maken en de lokale troubadour Andries Middelbos, die speciaal voor de gelegenheid een warm-welkom-lied had gecomponeerd. De verschillende coupletten van het lied werden afwisselend gezongen door de groep nieuwe inwoners en de al langer in Nieveen woonachtige mensen. Het vormde een mooie harmonieuze en melodieuze afsluiting van een zeer geslaagde avond.

Na afloop kreeg dorpscoöperatie De Brug van menig bezoeker te horen dat avonden als deze, vaker georganiseerd zouden moeten worden.

Via De Nieuwsbode