Waterschap Noorderzijlvest zoekt jongeren

NOORD-GRONINGEN – Waterschap Noorderzijlvest is per 1 oktober op zoek naar twee jongeren die twee jaar lang als jeugdbestuurder van het schap actief willen zijn. 

Jeugdbestuurders zijn de waterambassadeurs onder leerlingen van dezelfde leeftijd en denken mee over hoe het schap jongeren kon betrekken bij het thema water en klimaat. De ongeveer 20 jeugdbestuurders van Nederland vormen samen het landelijke jeugdwaterschap, zij zien elkaar geregeld tijdens werkweekenden en bijeenkomsten met allerlei activiteiten. Dit is heel divers, de ene keer spreken ze met een minister, de andere keer gaan ze waterskiën.

Vlogs

Voor Noorderzijlvest maken de bestuurders vlogs of posten foto’s en doen bijvoorbeeld mee aan open dagen of gastlessen. Het waterschap is op zoek naar een HAVO-leerling tussen de 14 en 16 jaar oud of een leerling op het MBO, woonachtig in de provincie Groningen of de kop van Drenthe. De jongeren dienen flexibel, stressbestendig, creatief, nieuwsgierig en meedenkend te zijn. 

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich alleen, of als duo, voor 27 september via educatie@noorderzijlvest.nl aanmelden in een vlog. Hierin vertellen de kondidaten wat ze voor het waterschap kunnen betekenen en wat ze van het schap willen leren.

Via De Ommelander

Reizen Laos