Wederom aangepaste editie Week der Besten

VLAGTWEDDE – De traditionele Week der Besten in Vlagtwedde gaat wederom als coronaproof editie in beperkte mate door. Van zaterdag 7 tot en met zondag 15 augustus worden er diverse activiteiten georganiseerd.

Helaas had ook dit jaar de voortdurende coronapandemie de voorbereiding van de Week der Besten bepaald. ,,Het is helaas niet anders! Maar we hebben ons best gedaan om toch voor alle doelgroepen wat te or ganiseren’’, aldus het bestuur van de Week der Besten.

Op twee wielen
De eerste activiteit is op zondag 8 augustus: dan is er een motortoertocht. Plaats van vertrek is Roegh bij Parc Emslandermeer in Vlagtwedde, waar deelnemers tussen 11.00 en 12.00 uur kunnen vertrekken. Inschrijven is mogelijk via bestuur@weekderbesten.nl. Een dag later, op maandag 9 augustus, begint de traditionele fietsdriedaagse. De deelnemers kunnen dagelijks vertrekken bij Partycentrum Rendering aan de Schoolstraat. Tevens gaan er maandagavond ook een aantal luchtballonen omhoog vanaf het evenemententerrein aan de Onstwedderweg.

Pubquiz
Na het grote succes van vorig jaar maken muzikonten Koos Darwinkel en Josien Bakker ook dit jaar een rondgang langs de verschillende zorginstellingen in de omgeving van Vlagtwedde. Dit staat gepland op woensdag 11 en donderdag 12 augustus. Op donderdagavond staat er een pubquiz op het programma, waarbij teams van 4 personen tegen elkaar strijden wie over de meeste (algemene) kennis beschikt. Inschrijven kon via bestuur@weekderbesten.nl met de naam van het team en de teamleider.

Het kindermiddagpleinfeest staat gepland voor vrijdagmiddag 13 augustus van 14.00 tot 16.00 uur, in de nabijheid van de kermis bij Partycentrum Rendering. Op zaterdag 14 augustus werd de Week der Besten afgesloten met een oldtimerdag, die in samenwerking met Stichting BOVEM rondom Blokker Vlagtwedde werd georganiseerd. Tevens is er vanaf dinsdag 10 augustus dagelijks kermis op het marktplein.

Via De Nieuwsbode