Welke vrijwilligersorganisaties winnen de provinciale vrijwilligersprijzen?

GRONINGEN – De inschrijving voor de Provinciale Vrijwilligersprijs is gestart. 

De provincie Groningen waardeert het vrijwilligerswerk dit jaar voor de 21e keer met meerdere prijzen van €3.000,-. De prijzen in de categorieën Zorg, Leefbaarheid, Jeugd, Sport en Cultuur zijn bedoeld voor organisaties en initiatieven die op een buitengewone, aansprekende en succesvolle manier met vrijwilligers werken. Bijvoorbeeld organisaties en initiatieven die het dorp of de wijk mooier en beter maken, maatschappelijk betrokken sportverenigingen, actieve jongerenorganisaties, de onmisbare zorgvrijwilligers of aansprekende culturele organisaties; de Groninger vrijwilligers zijn overal te vinden! De provincie uit haar waardering en ondersteunt met de prijzen het vrijwilligerswerk en laat zien dat iedereen die vrijwilligerswerk doet, een belangrijke bijdrage levert aan onze samenleving.

Belangrijk voor de leefbaarheid
Gedeputeerde Tjeerd van Dekken: ,,Door de belangeloze inzet ontmoeten vrijwilligers vaak andere mensen. Hierdoor ontstonden contacten met personen en mede-vrijwilligers die anders misschien niet hadden plaatsgevonden. Deze netwerken zijn enorm belangrijk voor de inwoners van onze provincie. Met de jaarlijkse Provinciale Vrijwilligersprijzen waarderen wij de geweldige inzet van vrijwilligersorganisaties- of initiatieven. Wie verdient volgens jou extra aandacht?’’

Inschrijven tot 1 oktober
De inschrijving voor de Provinciale Vrijwilligersprijs sluit op 1 oktober. Daarna selecteert de onafhankelijke jury per categorie 2 genomineerden die op de website van de provincie worden gepresenteerd. Groningers kunnen de jury helpen door van 15 tot en met 31 oktober te stemmen op de genomineerden. De prijsuitreiking is op dinsdag 7 december tijdens de Nationale Vrijwilligersdag. Een vrijwilligersorganisatie of -initiatief aanmelden kon tot 1 oktober 2021 via www.provinciegroningen.nl/vrijwilligersprijs.

Via De Nieuwsbode