Werk aan N995 tussen Bedum en Onderdendam start maandag

BEDUM – Het werk aan de Bedumerweg (N995) tussen Bedum en Onderdendam zal maandag van start gaan. Zoals gemeld krijgt de weg nieuw asfalt en komen er verkeersdrempels en wegversmallingen. De werkzaamheden duren tot en met uiterlijk 1 oktober.

Tijdens de werkzaamheden is de Bedumerweg gestremd voor al het doorgaande verkeer. Van maandag 21 juni tot en met vrijdag 23 juli werd het groot onderhoud uitgevoerd vanaf de tijdelijke weg van TenneT bij het gemaal tot de komgrens van Onderdendam. De kruising N995-Wroetende Mol blijft open voor het verkeer. Na de bouwvak gaan de werkzaamheden verder vanaf de fabriek van FrieslandCampina tot de tijdelijke weg van TenneT. Deze werkzaamheden duren van maandag 16 augustus tot en met uiterlijk vrijdag 1 oktober.

Omleidingsroute

De omleidingsroute voor doorgaand verkeer tussen Bedum en Onderdendam verloopt via de Eemshavenweg (N46). Verkeer vanuit de richting Winsum werd omgeleid via Groningen. Fietsers worden omgeleid via het fietspad naast het Boterdiep (Grote Haver). De Stadsweg, die parallel loopt aan de N995, is te smal en niet geschikt als alternatieve route.

Dorpsentree

Het asfalt van de Bedumerweg werd volledig vernieuwd. Op een deel van de weg werd ook de fundering vervangen. Ook zijn er meerdere maatregelen om de snelheid te verlagen. Om de dorpsentree van Bedum en Onderdendam beter op te laten vallen, komt er een wegversmalling bij de komgrenzen. Ook komen er twee verkeersdrempels: ter hoogte van de tijdelijke bouwweg van TenneT en ter hoogte van de waterzuivering. De weg werd optisch smaller gemaakt door de belijning verder van de rand van de weg te plaatsen.

Openbaar vervoer

Tijdens de werkzaamheden rijdt Qbuzz vanaf Bedum via de N46 richting Middelstum. OV-reizigers vanuit Onderdendam kunnen gebruikmaken van een pendeldienst of Hub-Taxi tussen Onderdendam en Winsum.

Via De Ommelander

Reizen Laos