Werk aan weg door Wehe, Leens en Ulrum verloopt voorspoedig

Er werd momenteel hard gewerkt aan de weg van Wehe-den Hoorn naar Ulrum.

Er werd momenteel hard gewerkt aan de weg van Wehe-den Hoorn naar Ulrum.

LEENS – De aanpak van de weg door Wehe-den Hoorn, Leens en Ulrum verloopt voorspoedig. Dat laat de gemeente Het Hogeland weten.

De provincie Groningen en de gemeente Het Hogeland zijn sinds juni aan de slag om de weg door de bebouwde kommen van de dorpen aan te pakken. Omdat landverkeer niet is toegestonden op de N361, rijdt dat verkeer door de drie kernen. Dat leidt tot verkeersonveiligheid.
Om de veiligheid te verbeteren en de woon- en werkomgeving aantrekkelijker te maken, worden de doorgaande routes aangepakt.

Putdeksels

Een groot deel van de weg is opnieuw geasfalteerd. Daarbij zijn de putdeksels op het gelijke hoogte met het asfalt aangebracht. Dit zorgt voor minder overlast door trillingen voor omwonenden. Op dit moment worden de Valge en de Wierde in Leens klaar gemaakt voor het asfalteren. Dat gebeurt deze maand. Het vervangen van de riolering is voor 90 procent klaar. Ook worden bomen langs de rijbaan geplant.

Versmallingen

De Van Starkenborghstraat in Leens is al klaar. De straat geeft een mooi beeld van hoe de rest van de herinrichting er uit komt te zien. Om het verkeer af te remmen, worden op bepaalde punten versmallingen aangebracht, zoals op de Leensterweg bij de entree van het dorp. Deze werkzaamheden zijn naar verwachting begin december klaar.

Klinkerstrook

In Wehe-den Hoorn werd ongeveer twee kilometer rijbaan aangepakt. De oude weg en de fundering zijn verwijderd en er is nieuwe riolering aangelegd. Daarna is de fundering vernieuwd en is de weg opnieuw geasfalteerd. Ook is er een klinkerstrook aangebracht. Daardoor lijkt de weg smaller. De verkeersveiligheid werd zo vergroot. Ook de maximale snelheid van 30 kilometer zorgt voor meer veiligheid voor spelende kinderen, fietsers en andere kwetsbare verkeersdeelnemers. Het geluid van het wegverkeer neemt ook af. Tot slot krijgt de stoep nieuwe klinkers en komt er beplanting. Naar verwachting zijn alle werkzaamhedenrond de Kerst klaar.

Wethouder Eltjo Dijkhuis is blij met de ontwikkelingen: ,,De voortgang van dit grote project gaat voorspoedig. Dat is een verdienste van de lokale aannemers. Hiermeezetten we een belangrijke stap op weg naar nog prettiger en veiliger wonen in Het Hogeland.”

Via De Ommelander