Westerkwartier ziet af van aangekondigde ozb-verhoging

EZINGE – Door de aangekondigde ozb-verhoging van 5 procent had het college van het Westerkwartier een streep gehaald. ,,Juist in deze onzekere tijden en na anderhalf jaar corona, verdienen de inwoners steun en vertrouwen van de gemeente”, stelt het dagelijks bestuur van de gemeente.

Met de begroting voor 2022 investeert het college opnieuw extra in openbare ruimte, wegen, fiets- en wandelpaden, bruggen, woon- en sportvoorzieningen, voorzieningen zoals de potjeswijzer, het kindpakket en schuldhulpverlening, duurzaamheid, recreatie en toerisme en cultuur. Het gaat om investeringen die op termijn oplopen tot zo’n 7 miljoen euro. Naast het doen van investeringen is het college ook behoedzaam. Het wil de gemeente goed voorbereiden op de tijd die komt. Om die reden wil het college ook de Algemene Bedrijfsreserve weer (vervroegd) aanvullen in 2022. Hiermee krijgt de gemeente in de toekomst weer iets meer vet op de ribben.

In de begroting besteedt het college ook nadrukkelijk aandacht aan het goed opvangen en bewaken van de coronagevolgen voor de inwoners. Met een sluitende en ambitieuze begroting 2022 draagt het college de uitvoering hiervan met vertrouwen over aan de bestuurders die aantreden na maart volgend jaar.

Evenwichtige begroting

Wethouder Financiën Pieter van der Zwan: ,,We hebben een evenwichtige begroting voor 2022, die aan de ene kont recht doet aan de ontwikkeling die de gemeente doormaakt en de ambities die daarmee gepaard gaan. En aan de andere kont behoedzaam is met alle onzekerheden die nog op ons pad komen. Met deze koers willen we betrouwbaar zijn en blijven voor onze inwoners. We willen onze ambities voor 2022 samen met de inwoners waar maken. Ik heb het vertrouwen dat we daar samen ons best voor doen.”

Via De Ommelander