Wetenschapsdag op Theda Mansholt College

DELFZIJL – De vakgroep Science van het vmbo van het Theda Mansholt College had dinsdag een Wetenschapsdag voor alle leerlingen van de 3e klas op het vmbo georganiseerd. 

Er waren verschillende bedrijven, scholen en organisaties uitgenodigd om demonstraties, workshops en lezingen te houden over innovatieve ontwikkelingen binnen hun vakgebied. 

De leerlingen werden welkom geheten door ‘Koning Willem Alexander’ en ‘Koningin Maxim’a, twee verklede docenten. Het betekend een knotsgekke opening van de Wetenschapsdag. De leerlingen gingen in groepjes langs verschillende actieve lezingen. Zo was er een truck (van HANN) met informatie over gezondheidszorg waarbij zelf een gezondheidscheck kon worden gedaan. 

Auto op waterstof

Leerlingen konden een auto bekijken die op waterstof rijdt. Hier was veel interesse voor. ‘Ik vind het wel jammer dat zo’n auto geen geluid maakt, dat mis ik toch wel’, volgens een leerling. Verder werden er vragen gesteld over de actieradius van de waterstofauto. Ook de voor- en nadelen werden genoemd. Tevens waren er demonstraties met vloeibaar stikstof en vertelde iemand over zijn leven met een handprothese. 

“Insecten proeven” was een kookdemonstratie met insecten als belangrijkste ingrediënt. Er waren veel dappere leerlingen die proefden van bonbons met meelwormen en gekaramelliseerde sprinkhanen. Het was een zeer geslaagde interessante dag. De leerlingen zijn immers de groep die deze ontwikkelingen later in hun carrière in de praktijk vorm gaan geven. 

Via De Eemslander

Reizen Laos