Wethouder Boersma gaat genieten van zijn pensioen

Rustig zitten, de voeten op de bank en genieten van muziek. Het kon nu allemaal voor wethouder Boersma.

Rustig zitten, de voeten op de bank en genieten van muziek. Het kon nu allemaal voor wethouder Boersma.

HOOGEZAND – De kamer van wethouder Jan Jakob Boersma in het tijdelijke onderkomen voor het college en een aantal ambtenaren in het voormalige Rabopand aan de Kerkstraat in Hoogezand oogt leeg. Een lege tafel, wat papieren, drie vlaggetjes, lege wanden en verhuisdozen. Per 1 juli stopt Boersma als wethouder. Hij gaat van z’n pensioen genieten. 

Voor Boersma geen verhuizing naar het nieuwe gemeentehuis. ,,Ik maak dat niet meer mee. Dat is jammer. We zouden daar in het nieuwe gemeentehuis weer allemaal bij elkaar zitten.” Maar het stoppen was zijn eigen keuze. Met bijna 66 jaar kon hij stoppen en het had ook nog een andere reden. ,,Er overleden mensen van mijn leeftijd in onze kennissenkring, zoals ook raadslid Bert van Dijk. En dan ga je toch ook meer nadenken.” Boersma zegt in David de Jong een goede opvolger als wethouder te hebben gevonden. ,,Ook na de verkiezingen, als de ChristenUnie tenminste weer in het college komt.”

Is hij nu blij, of vindt hij het jammer? Boersma: ,,Beide. Als wethouder heb je altijd je werk bij je. Dat vind ik ook mooi, als wethouder van Midden-Groningen. Dankbaar en mooi. En dat werk loslaten is lastig.”

Stilzitten gaat Boersma evenwel niet. Er is best wel leuk vrijwilligerswerk te doen en hij had ook nog z’n hobby’s. Eén daarvan is muziek. Boersma was en is nog steeds dol op muziek. Popmuziek uit de jaren zestig en zeventig, maar ook Hollandse jazz en klassieke muziek uit de 19e eeuw. En hij bouwde ooit zijn eigen versterkers. Prachtige klanken van zijn favoriete muziek.

Na 27 jaar zegt Boersma de lokale politiek vaarwel. Wat hij ook allemaal gaat doen: hij gaat zeker de politiek missen.

Via De Regiokrant

Reizen Laos