Wethouder eerste bezoeker nieuwe bibliotheek Hoogezand

Janneke Klok (rechts) geeft wethouder Van Schie uitleg over de nieuwe bibliotheek.

Janneke Klok (rechts) geeft wethouder Van Schie uitleg over de nieuwe bibliotheek.

HOOGEZAND – Wethouder José van Schie, zelf ooit werkzaam in een bibliotheek, is enthousiast over de nieuwe bibliotheek in Hoogezand. Donderdagmorgen was ze de eerste bezoeker van de bibliotheek, die nu een prominente plek had gekregen op de begane grond van het nieuwe Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand.

In de bibliotheek in Hoogezand zijn ze blij. Daar is de afgelopen weken hard gewerkt aan het nieuwe onderkomen. De opening van de bibliotheek verloopt gefaseerd. Om te beginnen kunnen leden weer zelf boeken komen uitkiezen. ,,We zijn ontzettend blij dat we deze eerste stap kunnen zetten. We hopen de dienstverlening stapje voor stapje uit te breiden’’, aldus regiomanager Janneke Klok.

José van Schie: ,,Het Huis van Cultuur en Bestuur is een prachtig nieuw gebouw waar de bibliotheek, Het Kielzog en het gemeentehuis in komen. Ik ben blij dat iedereen weer boeken kon komen uitzoeken. En ik ga zelf ook graag in de pauze even naar de bibliotheek en dat kon nu allemaal weer. Ik hoop dat het over een paar weken weer mogelijk is om ook de andere activiteiten in de bibliotheek weer op te pakken.”

Janneke Klok: ,,Vooralsnog is het alleen mogelijk om te lenen en in te leveren, maar de verwachting is dat begin juni ook de leestafels en de computers weer kunnen worden gebruikt. Ook zijn bezoekers dan weer van harte welkom om een printje of een kopietje te maken. Hopelijk kunnen er dan ook snel weer activiteiten in de bibliotheek worden georganiseerd.”

Leden die weer rond willen snuffelen op zoek naar mooie verhalen, zijn nu weer van harte welkom. Geadviseerd werd om voor het bezoek de openingstijden van de bieb te bekijken op www.biblionetgroningen.nl/vestigingen. Ook gelden er veiligheidsmaatregelen, zoals het dragen van een mondkapje, een gezondheidscheck en registratie.

Via De Regiokrant

Reizen Laos