Wethouder José van Schie opent tiny houses in Hoogezand

HOOGEZAND – Nog niet zo heel lang geleden stonden er eengezinswoningen: de Nicolaas Maeshof in Hoogezand. Nu lijkt het een klein Centerparcs met zes houten bungalows, zogenaamde tiny houses. Donderdagmiddag werden ze officieel geopend door wethouder José van Schie.

De bungalows zijn omgeven door een paar hoge bomen die zijn blijven stonden en een aantal forse rododendrons. Paden van houtsnippers leiden naar de tiny houses met grasvelden rondom, waar overigens flink wat water op staat. Maar die zullen nog worden opgehoogd, zo werd verzekerd. Directeur Laura Broekhuizen van woonstichting Groninger Huis, voormalig PvdA-wethouder in Oldambt, noemde het een bijzondere woonvorm. ,,Er was voor de tiny houses in Hoogezand heel veel belangstelling, en er werd bij voorbaat al gezegd: jongens wat is het hier mooi. Nu kunnen de huurders samen pionieren en ervaren hoe het is.”

De zes jonge huurders hebben geluk gehad met hun woning, want het is niet eenvoudig voor jongeren om een betaalbare woning te krijgen, weet ook José van Schie. ,,We hebben een groot probleem in Hoogezand. Jonge mensen hebben veel problemen om een woning te vinden die betaalbaar is. We moeten als gemeente Midden-Groningen echt een tandje hoger schakelen voor jongeren, maar ook ouderen, zodat ze een woning kunnen vinden met een betaalbare huur’’, aldus de wethouder.

De officiële opening – de woningen zijn inmiddels al bewoond – was omgeven met een feestelijk tintje. De ‘koffie tuk tuk’ was er weer met koffie, thee, of iets sterkers en gebak, en voor de nieuwe bewoners was er van Groninger Huis een forse bos oranje rozen.

Via De Regiokrant