Wethouder opent nieuw zwemseizoen in Leens

LEENS – Met het hijsen van de Hogelandster vlag had wethouder Theo de Vries zaterdag het nieuwe zwemseizoen in zwembad De Marne in Leens geopend.  Het bad is uitgebreid met een door een enorme tent overdekt terras en men beschikt over een nieuwe kiosk. 

Het zwembad had naast haar sportieve en educatieve functies ook een sterk sociale functie. Dagelijks kent het bad een groep enthousiaste zwemmers die naast de behoefte aan lichaamsbeweging ook een sociale invulling zoeken. Zwembad De Marne biedt met de aanschaf van de tent deze, steeds groter wordende groep, een overdekt terras waar men na het sporten een kopje koffie kon drinken.

Nieuwe impuls

Met de nieuwbouw van de kiosk wil men een nieuwe impuls geven aan het zwembad. ,,In deze veranderende tijden moeten we door ondernemerschap andere manieren zoeken om bezoekers aan het zwembad te binden. Een van deze initiatieven is het zelf exploiteren van de kiosk. Waar voorheen de exploitatie in handen was van derden, hebben we nu besloten dit in eigen beheer te nemen. Dit genereert extra inkomsten die de vanwege corona misgelopen inkomsten deels kunnen compenseren”, zegt voorzitter Jilles Littel. Een aantal klussenbedrijven (Hofman, Van Duinen, Schikon, Zijlstra en Oostra) uit Leens en omstreken hebben pro deo de handen ineen geslagen voor het realiseren van dit project. Ook een grote groep vrijwilligers werkte hard mee aan de realisatie van de plannen.

Activiteiten in de meivakontie

Vanwege de coronapandemie is recreatief zwemmen niet toegestonden. De activiteiten in het water beperken zich momenteel tot baantjes zwemmen en georganiseerde activiteiten. Het zwembad organiseert deze meivakontie wel diverse activiteiten voor de jeugd. Zie voor meer informatie de Facebookpagina van het Leenster bad

Via De Ommelander

Reizen Laos