Wethouders op bezoek met Waarmtebus

De wethouders Jan Menninga (links) en Jurrie Nieboer bij de Waarmtebus. Foto: Marc Zijlstra.

De wethouders Jan Menninga (links) en Jurrie Nieboer bij de Waarmtebus. Foto: Marc Zijlstra.

NIEUWOLDA/WAGENBORGEN – De inwoners van Nieuwolda en Wagenborgen zijn woensdag verrast met een bezoek van wethouders Jan Menninga (gemeente Eemsdelta) en Jurrie Nieboer (gemeente Oldambt). 

Dit was het startsein om inwoners uit beide dorpen er op te wijzen dat ze een vergoeding aan kunnen vragen in het kader van de subsidieregeling van het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW) door het Rijk. Gedacht kon worden aan zaken als het isoleren van muren of het plaatsen van een warmtepomp.       

Waarmtebus

Met de Waarmtebus brachten de wethouders aan beide dorpen een bezoek. Ze gingen met de inwoners in gesprek en deelden de bespaartas uit,. Dat is een tas vol handige toepassingen waarmee inwoners snel en simpel hun huis kunnen verduurzamen.

Over Nieuwborgen.net
Nieuwborgen.net is een initiatief van de gemeente Oldambt, de voormalige gemeente Delfzijl (nu gemeente Eemsdelta), woonstichting Groninger Huis, Dorpsbelangen Nieuwolda, Dorpsbelangen Wagenborgen, Deeterink Bio Energie en Enexis.

Samen met inwoners, ondernemers en andere betrokkenen is er een plan uitgewerkt en subsidie aangevraagd om de dorpen Nieuwolda en Wagenborgen aardgasvrij te maken, over te stappen naar lokaal geproduceerd groen gas en om gas te besparen. Voor meer informatie: www.nieuwborgen.net.

Via De Eemslander