Whynette en Sven Steenstra naar top Mont Ventoux

STADSKANAAL – Whynette en Sven Steenstra hebben afgelopen zaterdag de top gehaald van de Franse berg Mont Ventoux tijdens de Tour du ALS. 

Ook een vriend van Sven en zijn vader, Frank en Jorn Boel, zijn meegegaan om zich in te zetten voor deze ongeneeslijke ziekte. ,,Drie jaar geleden zijn we ook samen de berg op gegaan voor deze vreselijke ziekte, waardoor we in contact zijn gekomen met Henk en Truus Lunsing uit Nieuw-Buinen. Henk had al een aantal jaren ALS/PLS en wilde graag deelnemen aan de Tour du ALS 2021’’, aldus Sven en Whynette. Beiden hebben zich daarom aangesloten bij Team Henk, de ploeg die Lunsing had samengesteld voor deze tocht.  

Dat het evenement veel draagvlak had blijkt wel uit het feit dat de Tour du ALS dit jaar een bedrag van €1.148.434,- had opgehaald voor onderzoek naar ALS. ,,Dit is een dodelijke spierziekte waar nog geen medicijn voor is. De laatste jaren is er, met name door het MINE-onderzoek en het vinden van verschillende genen, echter een stipje aan de horizon voor het vinden van de oorzaak en een medicijn. Voor dit levensreddende onderzoek is echter geld nodig, veel geld!’’ 

Wie ook een bijdrage wil leveren om ALS de wereld uit te helpen, kon nog steeds doneren op www.tourduals.nl.

Via De Nieuwsbode