Wie werd Ciske de Rat?

STADSKANAAL – Muziektheater De Kanaalstreek geeft op zaterdag 12 november 2022 een jubileumvoorstelling in Theater Geert Teis in Stadskonaal. 

Daarvoor is het gezelschap voor de uitvoering van ‘Ciske de Rat’ nu onder andere op zoek naar belhamel Ciske. ,,Er is een jonge Ciske van ongeveer 11 jaar en een oude Ciske van 25 jaar. Dus ken je iemand of ben jij die jongen die dé Ciske de Rat van het noorden is; geef je dan op voor de audities’’, aldus Ilse Hilde de Jager. Daarnaast zijn er nog verschillende hoofdrollen en bijrollen, maar ook speelrollen. ,,Koor/theaterervaring en/of ervaring met bladmuziek is welkom. En als je dat niet hebt, maar je bent wel getalenteerd én je toont inzet, dan vragen we je ook om te auditeren.’’

Mensen die het vooral leuk vinden om in het ensemble te zingen, kunnen zich aanmelden bij het projectkoor. ,,Verder zoeken we kinderen vanaf 10 jaar voor het kinderkoor.’’ De repetities vinden plaats op maandagavond, maar voor de kinderen werd dit in overleg aangepast. Aanmelden kon via www.muziektheaterdekonaalstreek.nl. De audities voor de kinderen zijn op zaterdag 11 september en voor volwassenen op zaterdag 18 september.

Vrijwilligers gezocht
Voor het maken van de voorstelling ‘Ciske de Rat’ doet het gezelschap bijna alles zelf. ,,We hebben naast zangers en zangeressen ook mensen nodig voor het maken van kleding, decorbouw, bestuursleden, productieleiding en onderhoud van ons clubgebouw.’’ Wie belangstelling had om de handen uit de mouwen te steken, kon zich aanmelden via www.muziektheaterdekonaalstreek.nl.

Via De Nieuwsbode

Reizen Laos