Wierden en Borgen verduurzaamt 150 woningen

NOORD-GRONINGEN – Verhuurder Wierden en Borgen gaat 150 woningen in Bedum, Onderdendam, Roodeschool, Uithuizermeeden, Garmerwolde en Ten Boer verduurzamen en renoveren.

Matthieu van Olffen, directeur-bestuurder van Wierden en Borgen, en Roelof Faber, regiodirecteur van bouwbedrijf Wijnen Noord en Oost, hebben hiervoor dinsdag een overeenkomst ondertekend. Wierden en Borgen pakt de woningen de komende jaren grootschalig aan onder de noemer Duurzaam Thuis. 

Met dit project krijgen de bewoners na lange tijd eindelijk duidelijkheid. De woningen vielen tot 2019 in het versterkingsprogramma van de NAM. Vanwege de afbouw van de gaswinning en de nieuwe richtlijnen is versterking echter niet meer nodig. De woningen worden nu verbeterd en verduurzaamd. Saskia van Lissum (programmamanager Duurzaam Thuis): ,,Alles draait om het verminderen van energieverbruik en verbeteren van het binnenklimaat. Hiermee krijgt de bewoner een comfortabelere woning en het is bovendien beter voor het milieu.” 

Van Wijnen en Wierden en Borgen werkten nog niet eerder samen. Beide partijen hebben er veel vertrouwen in. Roelof Faber: ,,We zijn blij dat we samen kunnen werken om Groningen nog duurzamer en mooier te maken.’’  De werkzaamheden starten eind dit jaar en zijn in 2023 afgerond. Voorafgaand aan de operatie maakt Van Wijnen alvast twee modelwoningen gereed. In deze woningen kunnen de bewoners bekijken hoe hun woning eruit komt te zien. 

Via De Ommelander