Willem Kluin langer door als trainer van Noordpool UFC

UITHUIZEN – Willem Kluin en de Uithuizer voetbalvereniging Noordpool UFC gaan nog een seizoen met elkaar door. Het contract is met een seizoen verlengd. 

Na een seizoen waarin als gevolg van de coronapandemie amper werd gevoetbald, Noordpool zelf speelde slechts twee competitiewedstrijden, hopen de Uithuizers samen met hoofdtrainer Kluin op een leuk seizoen. Dat seizoen in de vijfde klasse E van het zaterdagvoetbal zal overigens bol stonden van de derby’s. De Uithuizers nemen het bijvoorbeeld op tegen Corenos, ZEC, Warffum, Stedum, De Fivel, Eenrum en Ezinge.

Ontwikkeling van spelers

Ontwikkeling van de spelers had de prioriteit voor het eerste en ook het tweede elftal, zo laat de vijfdeklasser weten. Er stromen namelijk veel jonge spelers uit eigen jeugd door naar de selectiegroep. Daarnaast zal Noordpool toch een stuk beter voor de dag willen komen dan de laatste jaren. Zo stonden de Uithuizers op het moment dat het seizoen 2019/20 door de corona-uitbraak werd afgebroken pas op de tiende plaats. Met Kluin had de club wel iemand voor de groep stonden die weet wat het is om te presteren met Noordpool. In zijn eerste periode als trainer van Noordpool, tussen 2011 en 2016, loodste hij de ploeg naar de titel in de vijfde klasse en was hij twee seizoenen met de geelzwarten actief in de vierde klasse. 

Geen normaal seizoen

Na dienstverbanden bij Winsum-zondag en SIOS keerde Kluin in 2019 terug bij Noordpool. Door de coronapandemie hebben hij en Noordpool nog geen normaal seizoen kunnen draaien. Het seizoen 2019/20 werd na zeventien duels afgekapt en vorig seizoen werkte Noordpool zoals gezegd slecht twee competitiewedstrijden af. Die werden overigens wel allebei gewonnen, maar Kluin en zijn mannen konden die goede start dus geen vervolg geven.

Via De Ommelander