Windturbines Drentse Monden en Oostermoer gaan draaien

REGIO – De eerste serie vervangende onderdelen voor de windturbines van windpark De Drentse Monden en Oostermoer zijn binnen. 

Bouwer Nordex is gestart met het monteren van die onderdelen en de eerste windturbines kunnen daardoor inmiddels weer draaien. Naar verwachting duurt het zo’n twee tot drie maanden tot alle windturbines operationeel zijn. Het windpark bevindt zich op dit moment in de inbedrijfstellings- en testfase en werd na die fase overgedragen aan windpark Drentse Monden en Oostermoer. Een exacte datum staat nog niet vast. 

Vragen en meldingen omwonenden
In de afgelopen maanden hebben enkele molens al hun eerste draaiuren gemaakt. Omwonenden hebben vragen kunnen stellen over het windpark en meldingen doen over bijvoorbeeld het geluid, verlichting en slagschaduw. Die meldingen zijn besproken met de bouwer, die voor de oplevering eventuele aanpassingen doorvoert. Vragen en meldingen blijven ook de komende maanden welkom. Vragen kunnen worden gesteld via 085- 016 13 58 of info@drentsemondenoostermoer.nl, meldingen kunnen worden gedaan via het speciale formulier op de website van het windpark. 

Via De Schakel