Winkhem legt ook Trias over de knie

WINSUM – De volleyballers van Winkhem uit Winsum hebben woensdag in de eigen Ripperdahal afgerekend met Trias. Het werd 3-1.

Winkhem is bezig aan een uitstekend seizoen in de eerste klasse A. De Winsumers hebben nog geen wedstrijd verloren en zijn op dit moment dan ook de koploper. Ook Trias uit Appingedam en Delfzijl kon de Winsumers geen pijn doen. Trias speelde gedreven, maar was te onrustig. De ervaren ploeg moest het onderspit delven tegen een kalm spelend Winkhem, dat opnieuw bewees om de prijzen mee te gaan doen.

Frivool 

Trias kwam met een brede selectie aanzetten, terwijl Winkhem precies genoeg fitte spelers tot zijn beschikking had. Desondanks was het Winkhem dat het spel dicteerde. Trias speelde heel aardig met mooie combinaties over de midpositie, maar de bezoekers hadden zelden antwoord op uitstekende serveseries van de Winsumers. Trias moest zich telkens onder de druk uitspelen, terwijl de lange mannen van Winkhem frivoler speelden en zich zo nu en dan een foutje konden permitteren. Op die manier gingen de eerste twee sets met 25-18 en 25-22 naar de Winsumers.

Scherp blijven 

Halverwege lag het gevaar op de loer dat de comfortabele voorsprong verslapping opleverde bij Winkhem. Maar met de ervaring die er in de ploeg zit, wisten de mannen scherp te blijven om in de derde set de wedstrijd te beslissen: 25-19. Uiteindelijk mochten de bezoekers toch een puntje meenemen door de laatste set met 20-25 te winnen.

Via De Ommelander