Winnaars fotowedstrijd ‘Groningen. Mooi dichtbij’ bekend

HAREN – De winnaars van de fotowedstrijd ‘Groningen. Mooi dichtbij’ zijn bekend. 

Uit meer dan 1.000 uitzendingen had de jury in Bezoekerscentrum Reitdiep de dertien winnaars geselecteerd. Deze dertien foto’s vormen samen de kalender van 2022.

Directeur Marco Glastra van Het Groninger Landschap, natuurbeheerder Silvan Puijman van Het Groninger Landschap, fotografe Ingrid van der Spoel en fotograaf Ard Bodewes hebben zich over de inzendingen gebogen. Uit alle inzendingen zijn de dertien schierste kiekjes van Groninger natuur, landschap of erfgoed geselecteerd. Naast eeuwige roem ontvangen de winnaars mooie prijzen van Foto Sipkes uit Groningen.

De twaalf winnaars zijn Reint Verkerk, Gert-Jan Rodenboog, Jans Weijer, Nanno Kranenborg, Heiko de Voogd, Casper Opmeer, Joris Vegter, Marcel Ensing, Arjan Sijtsma, Andre van der Meulen, Gea Cock en Roelof Bos. De hoofdprijs voor het schierste kiekje gaat naar Riepko Krijthe. Het jurypanel van de fotowedstrijd is uiterst enthousiast over Krijthes foto. ,,Je werd letterlijk meegenomen in de beleving van de fotograaf. Tevens is het kleurenpalet heel sereen’’, aldus jurylid Ard Bodewes. Marco Glastra over het winnende beeld: ,,De drie lagen in het beeld, de Dollard, De Kiekkaaste en de bezoeker met het boek en de verrekijker, alles klopt. Wie had hier niet willen zijn?’’ Hier voegt Ingrid van der Spoel nog aan toe: ,,Het verstilde beeld past erg goed bij het weidse landschap. De compositie, het kleurgebruik, de fotograaf had heel goed nagedacht over de foto.” En tot slot Silvan Puijman: ,,De nostalgie druipt van de foto af!”

De fotowedstrijd ‘Groningen. Mooi dichtbij’ is eind vorig jaar gelanceerd ter ere van het 85-jarige jubileum van Het Groninger Landschap. De kalender 2022 van Het Groninger Landschap met de dertien winnende beelden is vanaf september online te bestellen op www.groningerlandschap.nl/webwinkel.

Via De Nieuwsbode

Reizen Laos