Witte Olifanten VIII: Joyce Zwerver exposeert in Streekhistorisch Centrum

STADSKANAAL – In Huisje Manning, de tentoonstellingsruimte van het Streekhistorisch Centrum in Stadskonaal, is vanaf vrijdag 25 juni de ruimtelijke installatie Into Nowhere van de Groninger kunstenaar Joyce Zwerver te zien.

Joyce Zwerver maakt site-specific werk: kunst gemaakt voor een bepaalde plek. Het zijn ingrepen in de ruimte die de bezoeker uitnodigen dit werk te ondergaan. Zij zoekt in haar werk naar contrasten – in kleuren, vormen en materialen die afwijkend zijn van de locatie – en beoogt zo spanning, verbazing en interesse op te roepen. In 2020 won Joyce Zwerver met haar project Mien Grunneger Laand het Hendrik de Vries Stipendium.

Into Nowhere
Into Nowhere bestaat uit een installatie die dwars door de ruimte in Huisje Manning is geplaatst. De bezoeker werd uitgedaagd de met verleidelijk roze tegels bekleedde gang te betreden, de vervreemding te ondergaan. Want waar leidt deze gang naartoe, welk uitzicht biedt het verstopte raam waar deze op uitloopt?

Witte Olifanten is een podium voor keramische sculptuur; Into Nowhere is de achtste tentoonstelling in de reeks die loopt vanaf 2013. Vanaf de eerste expositie draagt het initiatief de titel Witte Olifanten. Het verwijst naar iets dat te kostbaar is om te houden, maar te zeldzaam en mooi om er afstand van te doen.

De expositie ‘Witte Olifanten VIII’ door Joyce Zwerver is van 25 juni tot en met 26 september te zien tijdens de openingsuren van het Streekhistorisch Centrum: dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op de eerste zondag van de maand van 14.00 tot 17.00 uur (daarbuiten op afspraak).

Aanmelden voor een tijdslot kon via www.witteolifantenstadskonaal.nl of www.streekhistorischcentrum.nl.

Via De Nieuwsbode

Reizen Laos