Woldring opent samen met robot ‘t Wieshoes in Warffum

Ben Woldring (midden) geeft de robot orders en die opent vervolgens het Wieshoes. Foto: Ronnie Afman.

Ben Woldring (midden) geeft de robot orders en die opent vervolgens het Wieshoes. Foto: Ronnie Afman.

WARFFUM – Internetondernemer Ben Woldring had zaterdag in de voormalige bibliotheek van Warffum de opening verricht van ‘t Wieshoes. Dat deed hij samen met een robot, hét symbool van de activiteiten die er plaats zullen vinden. 

‘t Wieshoes zal wekelijks geopend zijn op maandag, woensdag en vrijdag. Op die dagen kon men er terecht voor vragen over computers, smartphones of andere vormen van informatietechnologie. Er is het nodige hightech-materiaal aanwezig, zoals een 3D-printer en een lasersnijder. Maar de oude functie bestaat ook nog steeds want leden van Biblionet kunnen er hun boeken bestellen of afhalen tijdens de openingsdagen. 

In ‘t Wieshoes zijn verschillende organisaties en mensen gehuisvest. Leerlingen van het Hogeland College hebben er nog steeds een plek, net als de plusklas van Lauwers & Eems, Vakland Het Hogeland en de Gebiedscioöperatie Het Hogeland. 

Tijdens de opening waren er diverse workshops en kon de bezoekers diverse robots aanschouwen. Maandag is ‘t Wieshoes van 10.00 uur tot 16.00 uur open. Woensdag en vrijdag is dat van 13.00 tot 17.00 uur. Daarnaast is er op maandag een Computer Helpdesk van 10.00 uur tot 13.00 uur.

Via De Ommelander