Wolkentheater brengt Sint en Piet naar AZC

MUSSELKANAAL – Het Wolkentheater had afgelopen week de kindervoorstelling ‘Verhalen van Sint en Piet’ opgevoerd in het AZC Musselkonaal. 

De theatergroep, bijna dertig jaar geleden opgericht door vluchtelingen uit voormalig Joegoslavië, geeft de kinderen daarmee weer een steuntje in de rug.

Vluchtelingenkinderen in de Nederlandse AZC’s weten al heel veel over Sinterklaas. Ze horen het op school, van het Sinterklaasjournaal of van andere kinderen. Sinterklaas is heel belangrijk voor ze: hij opent de deuren naar Nederlandse gewoontes, cultuur en samenleving. Daarom is het van belang dat de Goedheiligman ook hun huisjes niet voorbij gaat.

Glimlach grootste compliment
Stichting Wolkentheater is in 1993 opgericht door een aantal naar Nederland gevluchte kunstenaars uit voormalig Joegoslavië. Adrijan Siniša Rakic, oprichter en directeur: ,,Met het Wolkentheater brengen we vrolijkheid in het leven van kinderen op een AZC. De toegankelijke optredens zijn bedoeld om kinderen met een veelbewogen en traumatisch verleden uit de beslommeringen van alledag te halen. De kinderen zien lachen is voor ons het allergrootste compliment dat we kunnen krijgen.’’

Via De Nieuwsbode