World Cleanup Day 2021 in Gasselte

Vrijwilligers ruimden 30 kilogram zwerfvuil op.

Vrijwilligers ruimden 30 kilogram zwerfvuil op. (eigen foto)

GASSELTE – Jeugdwerk de Kelder regelde deze week dat jeugd, volwassenen en ouderen uit Gasselte in het kader van World Cleanup Day enthousiast mee konden doen om in en rondom hun dorp zwerfafval te verzamelen. 

,,Dat dit nodig is, is natuurlijk verschrikkelijk”, aldus de organisatoren. De groep, variërend in leeftijd van 2 tot 80 jaar, verzamelde zich bij dorpshuis De Trefkoel waar afvalzakken, grijpers en handschoenen beschikbaar waren gesteld via de gemeente Aa en Hunze en de organisatie Supporters van Schoon. Iedereen ging in zijn eigen tijd op stap. Er werden door voorbijkomende verkeersdeelnemers diverse keren duimpjes omhoog gestoken en bemoedigend getoeterd. Aan het einde van de middag bleek er 30 kilogram zwerfvuil verzameld, waaronder blikjes, mondkapjes, flesjes, peuken en luiers. 

De afsluiting was met een hapje en drankje bij De Trefkoel, waar de deelnemers een attentie uitgereikt kregen gesponseerd door de provincie Drenthe (Frisse Start-subsidie), Kuipers Print & Sign uit Gieten en De Ieme Natuurvoeding uit Borger.

Via De Nieuwsbode