Worsteltoernooi op strand Oldambtmeer bij Midwolda

MIDWOLDA – Op het strand van het Oldambtmeer bij Midwolda werd zaterdag 28 augustus een worsteltoernooi gehouden. De organisatie van dit Victorya Open ‘21 is in handen van Zoë Klunder uit Midwolda.

Klunder is zelf worstelatleet met vier wereld- en Europese titels op haar naam. Ze loopt al meer dan twee jaar rond met het idee rond om een worsteltoernooi in het mulle gele zand te organiseren. Samen met IOC-Olympisch scheidsrechter Edmar Abdoelaev is haar nu gelukt het evenement rond te krijgen.

Het toernooi is voor jong en oud, maar de ervaring leert dat vooral kinderen volop genieten. Het maakt niet uit of iemand aan judo, sambo, worstelen of een andere verdedigingssport doet, iedereen is welkom. Dat geldt ook voor andere sportievelingen die gewoon een keer lekker willen stoeien in het zand. ,,Wij houden rekening met iemands ervaring en delen de poules zo eerlijk mogelijk in’’, aldus Klunder. Ze verwacht veel belangstelling voor het evenement, want strandworstelen is tegenwoordig erg populair. De sport staat zelfs op de nominatie om Olympisch te worden.

Er zijn al vele aanmeldingen binnengekomen uit alle hoeken van Nederland. Ook sportscholen en verenigingen uit het buitenland hebben belangstelling. Inmiddels zijn er behalve uit Nederland ook deelnemers uit België, Duitsland, Frankrijk en zelfs Azerbeidzjan, Iran en Ghana aangemeld.

Het toernooi begint om 10.00 uur met de wedstrijden voor kinderen. Daarna volgen de junioren en senioren. Alle kinderen krijgen sowieso een prachtig diploma als bewijs van deelname.

Inschrijven kon door een email te sturen naar zoe.klunder@hotmail.com. Bij haar is ook nadere informatie te krijgen.

Via De Eemslander