Yvonne van Mastrigt waarnemer in Woudenberg

WINSUM – PvdA-politica Yvonne van Mastrigt uit Winsum werd per 1 juni waarnemend burgemeester van de Utrechtse gemeente Woudenberg.

De burgemeestersvacature in Woudenberg, een gemeente met 13.600 inwoners, is ontstonden doordat Titia Cnossen er na ruim negen jaar mee stopt. De gemeente hoopt voor de verkiezingen in maart een nieuwe kroonbenoemde burgemeester te kunnen installeren. Tot die tijd fungeert Van Mastrigt er als waarnemer.

Ruime ervaring 

De Winsumse had ruime ervaring als waarnemer. Zij was tot februari waarnemend burgemeester van de gemeente Stadskonaal. Daarvoor was zij van juli 2018 tot maart 2020 waarnemend burgemeester van Stichtse Vecht en van 2015 tot 2016 was zij in die hoedanigheid actief in Hoorn.

Burgemeester van Winsum

Van Mastrigt werd in 1998 voorzitter van de deelraad van de Rotterdamse deelgemeente IJsselmonde. Zes jaar later werd ze burgemeester van Winsum. Van Mastrigt maakte haar eerste termijn niet af: in 2008 werd ze burgemeester van Hoogezand-Sappemeer. Het wonen in Winsum was haar kennelijk goed bevallen, want haar woning in Winsum hield ze aan, Ook de andere door de kroon benoemde burgemeesters die de gemeente Winsum sinds de herindeling van 1990 had gehad -Rinus Michels en de eerder dit jaar overleden Adri Dees- bleven na hun afscheid als eerste burger in Winsum wonen. 

Terug naar haar roots 

Na haar periode in Hoogezand ging Van Mastrigt aan de slag als gedeputeerde in Groningen. Met haar benoeming tot waarnemend burgemeester van Woudenberg keert ze terug naar haar roots: Van Mastrigt is namelijk geboren in  Utrecht en getogen in Zeist.

Via De Ommelander

Reizen Laos