Zanger/gitarist Bob Heidema presenteert zijn tweede soloalbum

HARKSTEDE – ‘Woar k ook bin’. Dat is de titel van het tweede soloalbum van zanger/gitarist Bob Heidema uit Harkstede.

Bob Heidema is vooral bekend als frontman van de Groningse bluegrassband De Stroatklinkers. De aanvankelijk naamloze band is ruim dertig jaar geleden bij toeval ontstonden toen zangeres Tity Veen uit Slochteren op zoek was naar begeleiders en contact opnam met onder anderen Bob Heidema en Harry Jansen. Het enthousiasme van Radio Noord-presentator Okkie Smit zorgde voor een vervolg en een eerste radio-optreden. Het begin van De Stroatklinkers was een feit. Met eerste hits als ‘Blief nog even zitten’ en ‘In Haarkstee staait gain kroug’ speelde het vijftal – Bob Heidema, Harry Jansen, Adrian Farmer, Henk Bloupot en Frank Heidema – zich in rap tempo in de kijker. Er volgden niet alleen optredens op podia in de provincie Groningen, maar ook volgden uitnodigingen voor festivals in het buitenland. Zo speelden De Stroatklinkers voor 40.000 mensen in Litouwen.

Door de jaren heen hebben de bandleden van De Stroatklinkers vele hoogtepunten gekend en een grote schare fans opgebouwd. Een absoluut dieptepunt evenwel was het plotselinge overlijden van mandolinespeler en gitarist Harry Jansen op 1 september 2020. Hoewel De Stroatklinkers zonder Harry Jansen nooit meer hetzelfde zullen klinken, hebben de overige bandleden besloten om toch door te gaan.

In 2015 leverde Bob Heidema zijn eerste soloplaat af: ‘Allain’. Nu ligt zijn tweede album, ‘Woar k ook bin’, in de schappen. De plaat bevat elf Groningstalige liedjes. Aan het album is meegewerkt door tekstschrijver Alje van Bolhuis en de componisten Fred ‘Lefthand Freddy’ Reining en Erik de Jong. Het album is opgenomen en gemixt in de UnderCover Studio in Zuidbroek en geproduceerd door Bob Heidema en Coos Grevelink. De mastering is gedaan in Studio Spitsbergen.

Via De Regiokrant