Zaterdag en zondag is het Groninger Molenweekend

NOORD-GRONINGEN – Het Groninger Molenweekend werd zaterdag en zondag gehouden.

Eén van de activiteiten die men tijdens het Groninger Molenweekend kon ondernemen, is wandelend of op de fiets molens bezoeken. De molenaars is gevraagd om beide dagen zoveel mogelijk te draaien. Een draaiende molen is namelijk een lust voor het oog.

Speciaal voor de Groninger Molenzomer had Sanne Meijer in opdracht van Erfgoedpartners en CGTC een molenfietsroute van 52 kilometer samengesteld. De fietsroute loopt langs zeven molens in Noord-Groningen. Naast deze zeven molens is er in de route ook aandacht voor de Menkemaborg in Uithuizen, de Pancratiuskerk in Godlinze en Plaats Melkema in Huizinge. Routebureau Groningen had de route op routesingroningen.nl geplaatst en deze week is Groninger Molens de Route van de Week. Natuurlijk is de route ook te vinden op groningermolens.nl.

De omgeving van onze molens leent zich uitstekend voor het maken van langere of kortere wandelingen of fietstochten. Vaak zijn de routes al beschreven. Zij leiden soms langs verschillende molens en laten zo de verscheidenheid van het Groningse land en zijn monumenten zien.

Het Pronkjewailpad had dit jaar de molens centraal gesteld. Wandelaars worden uitgedaagd om minimaal 50 molens te bezoeken en ter plekke vragen te beantwoorden. De wandelaars kunnen de molens die zij hebben bezocht (digitaal) afstempelen in hun wandelboekje.

Via De Ommelander

Reizen Laos