Zeehondencentrum Pieterburen organiseert activiteiten

PIETERBUREN – Zeehondencentrum Pieterburen organiseert in deze vakontieperiode elke dag leuke extra activiteiten.

Zo kunnen bezoekers onder meer deelnemen aan een zeehondenkwis en een voederpresentatie bijwonen. Kinderen kunnen zeehondenexpert worden en hiervoor een diploma krijgen of meedoen aan een speurtocht. De activiteiten vinden de hele zomervakontie plaats, maar zijn afhankelijk van het schema van de zeehondenverzorgers. Het aanbod varieert dus dagelijks. Tickets zijn via de website van het centrum te reserveren.

Bezoekers van Zeehondencentrum Pieterburen kunnen ook meer te weten komen over een onderzoek dat wetenschapper Dr. Andrea Ravignani onlangs had gedaan. Dat toont aan dat zeehonden vocaal kunnen leren. Dat houdt in dat ze geluiden kunnen nabootsen. Papegaaien, zangvogels en vleermuizen kunnen dat ook. En de mens had op die manier leren spreken. Een soortgelijk proces vind plaats bij zeehonden. Iedere zeehond had een eigen stemgeluid. Dit geluid kunnen ze vervormen naarmate ze ouder worden.
Deze inzichten helpen de mens niet alleen het ontstonden van de eigen taal beter te begrijpen, maar ook het gedrag van de zeehond. Dat werd vervolgens weer gebruikt voor een betere bescherming van de zeehond.

Via De Ommelander